nuffnang ads

Wednesday, February 9, 2011

10 THINGS I HATE ABOUT YOU


Korang bayangkan yang korang ada minat kat sorang awek ni. dia cun gila. Pastu korang pun mengorat la dia. Mula-mula tak dapat, dia jual mahal. Tapi selepas korang menggunakan 100% teknik-teknik mengorat terkini, akhirnya korang pun kapel setelah dua minggu berhempas pulas dengan ayat-ayat jiwang tak hengat. Lepas tu memang korang hangat bercinta. Masing-masing kalau boleh taknak berpisah walaupun sesaat.

Sekadar Hiasan
 Tengah-tengah best bermadu asmara tu, Korang tibe-tibe spoiled kan keadaan sebab kantoi berak tak basuh. Pastu si awek ni pun merajuk la walaupun masa tu korang dah explained kat die gile-gile yang korang memang dah lap gune tisu sebab mase tu takde air. Si awek pun merajuk la 2-3 hari dan korang pun wat tak tahu sebab da mati idea nak pujuk. Korang langsung xcall si awek untuk mententeramkan dia. 


Sekadar Hiasan
 Pada satu hari korang pegi la ke kelas dan dalam tu ada awek korang sekali. Time tu subjek sastera. Sebelum tu lecturer korang ada bagi assignment suh korang wat satu  poem untuk presentation carry mark. Pada masa tu lecturer korang suh la sape-sape bentangkan poem dia kat depan. Mase tu sorang pun xde nak volunteer. Korang pun sama sebab takde idea nak wat sebab sibuk pikirkan awek korang yang merajuk. Tak lama kemudian si awek berdiri untuk wat presentation bout’ her poem. Dan tajuknya ialah: 10 THINGS I HATE ABOUT YOU (YOU’ tu korang la). Si awek berdiri dengan muka yang tak puas hati sambil jeling kearah korang dan meneruskan perbentangan:

I  HATE THE WAY YOU TALK TO ME AND THE WAY YOU CUT YOUR HAIR

I HATE THE WAY YOU DRIVE MY CAR

I HATE IT WHEN YOU STARE

I HATE YOUR BIG DUMB COMBAT BOOTS AND THE WAY YOU READ MY MIND

I HATE YOU SO MUCH, IT MAKES ME SICK.  IT EVEN MAKES ME RHYME

I HATE IT THE WAY YOU’RE ALWAYS RIGHT

I HATE IT WHEN YOU LIE

I HATE IT WHEN YOU MAKE ME LAUGH, EVEN WORSE WHEN YOU MAKE ME CRY

I HATE IT WHEN YOU’RE NOT AROUND AND THE FACT THAT YOU DIDN’T CALL

BUT MOSTLY, I HATE THE WAY I DON’T HATE YOU, NOT EVEN CLOSE, NOT EVEN A LITTLE BIT, NOT EVEN AT ALL!

Lepas je habis tu, si awek tak dapat menahan sebak selepas dedahkan isi hatinya yang sangat sincere. Si awek menutup muka dan menangis sekuat hati sambil berlari keluar meninggalkan korang terpinga-pinga. Sebab pe terpinga-pinga, sebab korang tak paham inggeris. Lepas korang tanya kat member pe maksud poem tu, baru korang paham yang awek korang perlukan pujuk rayu korang sebab dia merajuk tak lama tapi korang wat dunno lak. Then korang tetibe dapat idea untuk pujuk si awek!

Sekadar Hiasan
 Si awek ni menangis-nangis sambil jalan kearah kereta dia sebab nak blah kerana kecewa ngan sikap korang yang tak gentlemen. Bila sampai je kat kete, si awek terkejut sebab banyak kotak tisu kat lam kete dia. Dia pelik. Tak lama pastu korang berdiri belakang si awek sambil peluk dia dari belakang dan cakap I’m so sorry babe, lepas ni kalu xde air I boleh lap ngan tisu-tisu ni semua. Xdela berbau lagi masa kita dating. Kan sayang kan” Si awek mengangguk-angguk tanda setuju sambil tersenyum-senyum macam kera dapat bunga pastu korang pun berbaik sehingga ke jinjang pelamin.

Dapat tak korang bayangkan betapa sedihnya  masa scene awek korang bacakan poem tu? Hah? Dapat x? dapat x?


Cebisan dari filem: 10 things I hate about you” (setelah ditokok tambah dengan sedikit banyak)


p.s: Oh damn, it’s even makes me cry kalau ikut citer sebenar. Lakonan Julia Stilles lam filem tu memang hebat. Aku sebenarnya nak share sal poem tu je sebab dia ada elemen sentimental yang tinggi tapi termengarut lebih-lebih lak. hehe

11 comments:

nelly said...

dapat nelly bayangkan ..
hehehe

bella bell said...

hahhaa...nice one...like it :)

ayuebasri said...

hahaha...lawak gak..tapi tu lah hakikatnya wanita...suka dimanja dan diberikan perhatian...tapi haruslah berpada-pada kan.. ;)

touya said...

dia takder cakap pun "I hate you berak tak basuh"

zaty luvlianncezzz said...

agak complicated...sgt x dpt bayang kn..huhu

nadzirah aqilah said...

alamakkk.. tersengih sorg2 la plak.. mcm sweeeettt gilak.. hehehe...

Encik MamaT said...

cite dah lama.. tak igt lak aku... mcm mana jalan cite dia.. tapi ap yang aku tau.. cite ni best sebab aku tgk wayang.. hehe

Anikimaro said...

yeah,citer tu mmg best dan lawak...hehehe

Hafidzah Hafidz said...

hahaha..LOL berak dah basuh..tapi romantik la kan kan..love the ending one! hehe

~eZmALiZa~ said...

best2.... :D

kay-N said...

hahahahahaha..laaaaa..ingat kn die ckp i hate u sbb ter ter ter tu..aaaaaa..upe nye cte sweet keeee..hahahahahah cehh!!