nuffnang ads

Saturday, August 6, 2011

Tikar Sejadah Diperbuat Dari Kertas & Dua Batang Pen Yang Paling COOL

Tahap tumpuan 200%!!


Seorang artis, Jonathan Brechinac telah menghasilkan sebuah tikar sejadah yang diperbuat dari kertas dan menghiasinya hanya dengan menggunakan dua batang pen berwarna hitam. Tikar itu yang direka bertepatan dengan saiz sebenar tikar sejadah dan beliau telah menyuntik inspirasi dari seni yang berbeza termasuk seni Perancis, seni tradisi Jepun, dan juga seni asli amerika dan mexico. Beliau juga memberi sentuhan elemen 'penyamaran' (camouflage) dan corak-corak haiwan didalam masterpiece beliau tersebut.

Ianya sememangnya hasil seni yang mengaggumkan, tetapi Jonathan menganggap beliau seperti bertarung dengan dirinya sendiri, kerana ia memerlukan tumpuan yang tinggi  bagi menghasilkan setiap inci corak yang ingin dihiasi di tikar tersebut . Beliau juga mengambil masa 15 bulan sebelum dapat menyiapkannya dan menganggap masa yang diambil beliau tidak seberapa jika dibandingkan dengan pereka muslim yang kadangkala mengambil masa seumur hidup untuk menghasilkan hanya sebuah tikar atau karpet yang hebat dan lagipun beliau hanya mengunakan dua batang pen! Apapun, ketekunan kamu sangat dikagumi.

Run For Your Lives - Acara Melarikan Diri Dari Zombie Yang Paling DUMBASS

What the?? why so serious guys?? 

Jika anda seorang peminat kepada games ataupun filem berunsur zombie dan juga anda sentiasa berharap untuk mengalami saat kehancuran akibat dari zombie di dunia sebenar? Maka inilah peluang terbaik anda untuk merealisasikan impian dan keghairahahn anda selama ini. Run For Your Life adalah acara larian berhalangan 5k yang mana mengkehendaki peserta-pesertanya melepasi halangan samada buatan manusia ataupun halangan semula jadi di laluan yang telah ditetapkan sambil anda dikejar 'zombie'.

Tidak seperti pertandingan larian yang lain, anda bukan sahaja berlari untuk mengejar masa, tetapi anda lari dari segerombolan manusia yang telah dijangkiti virus dan sedia untuk menjamah otak anda. Takut bukan? Jangan risau, ianya bukanlah zombie yang sebenar, mereka telah diupah untuk mengambil bendera-bendera yang telah diberikan kepada peserta sebagai 'nyawa' masing-masing. Ketika permulaan perlumbaan, setiap peserta diberi sebuah bendera yang dilekatkan di pinggang sebagai simbol kepada nyawa anda. Jika anda kehilangan bendera tersebut ataupun dirampas oleh 'zombie', maka anda telah dikira sebagai 'infected' atau kata lain, mati.

Terdapat 12 halangan yang menarik telah disediakan disepanjang laluan, yang mana anda perlu melompat kawat besi, berenang didalam kawasan bawah tanah yang kotor, dan anda tidak harus bergantung kepada kepantasan semata untuk sampai ke garisan penamat, tetapi ianya memerlukan, strategi dan perancangan yang baik memandangkan terdapat 'zombie' yang bekeliaran di setiap kawasan.Lawak Bangang Time Bulan Puasa Yang Paling Lucu

Enjoy!!!
p/s: mula-mula ingatkan iklan kereta myvi yang lagi best tu....LOL!!! =D
      moral dari cerita ni...JANGANLAH KITA PONTENG PUASAKisah Lelaki Berkulit Biru

Everybody can be avatar or smurf now!!!

Ini bukan cerita pasal avatar ataupun smurf mahupun mystique. Ini adalah kisah benar tentang lelaki yang berkulit biru.
Sekiranya anda ingin mempunyai kulit yang berwarna biru, anda harus memasukkan perak sebagai diet harian anda. Pendedahan bahan kimia yang berunsurkan perak secara berlebihan akan menyebabkan penukaran warna kulit manusia atau haiwan kepada biru atau biru kekelabuan. Keadaan ini dikenali sebagai "Argyria" dan sebenarnya ianya adalah sejenis penyakit yang aneh.