nuffnang ads

Saturday, September 3, 2011

Lukisan Seorang Superhero Tua Yang Paling LUCU

when you old, you no longer superhero..

Kita sebagai manusia biasa, pasti tidak akan terlepas dari menjadi semakin tua. Tetapi bagaiman pula dengan seorang superhero? Adakah dengan superpower yang mereka miliki mereka tidak akan menjadi tua? Bagi seorang ilustrator Sweden, Andreas Englund, beliau membayangkan bahawa superhero juga boleh menjadi tua. Beliau telah menghasilkan satu siri lukisan yang menunjjukan seorang superhero yang telah mengalami masa susah ketika beliau tua. Lukisan beliau ini amat melucukan dengan melihat kepada baju adiwira yang sudah longgar dan memek muka kepayahan si adiwira untuk melakukan kerja-kerja yang beliau lakukan. Jangan suka sangat, kita pun bakal jadi macam tu. Enjoy!
Peta Interaktif Bandar New York Dalam Bentuk Dunia Mario 8 Bit Yang Paling KREATIF

This is creative!!

Mario memang adalah nama yang tidak asing lagi bagi kita. Sebuah video game yang terkenal pada 90-an ini telah membawa impak yang besar pada industri game. Tetapi, dapatkah anda bayangkan, sebuah peta yang direka didalam bentuk dunia mario? Aku yakin ramai yang tidak terfikit tentang ini. Tetapi tidak bagi seorang penulis, Jesse Eisemann, beliau telah membuat satu peta interaktif 8 bit New York berdasarkan peta konsep dari video game Super Mario. Ianya sangat kreatif dan menarik. Jika anda hendak menjelajah sendiri bandar New York didalam dunia mario, anda bolehlah ke SINI. Enjoy!
Sumber: flavorwire

Lakaran Konsep Muzium Seni Terbaru Di Taipei Yang Paling AWESOME

rekaan konsep sememangnya menarik

Sebuah kumpulan dari Portugis, OODA, baru-baru ini telah memenangi Merit Award dalam satu pertandigan antarabangsa untuk mereka cadangan konsep New Taipei City Museum Of Art. Pertandingan ini mencari konsep reka bentuk yang inovatif yang berdiri sebagai satu mercu tanda moden dan sebagai satu simbol berani serta melambangkan jiwa Taipei.

Konsep OODA mengandungi dua Hypercube, setiap satu kiub berbucu 90 darjah yang tergantung didalam sebuah kotak Volumetri yang lebih besar. Muzium utama ditempatkan dibahagian atas, manakala muzium untuk seni kanak-kanak dibahagian bawah dan muziu untuk seni skulptur pula di dewan utama
Hospital Di Rusia Yang Paling BADASS

It's haunted!!
Gambar ini merupakan gambar sebuah hospital di bandar Vyksa yang terletak di daerah Nizhny Novgorod, Rusia. Ia kelihatan seperti sebuah bangunan tinggal tetapi sebenarnya tidak dan hospital ini masih lagi digunakan. BADASS!!!