nuffnang ads

Sunday, April 24, 2011

Pejabat Google Yang Paling AWESOME

Google .Inc adalah salah satu syarikat yang terkemuka didunia ketika ini. Pada tahun lepas sahaja, Google .Inc telah mencatatkan keuntungan sebanyak US$ 8.505 bilion. Terkenal dengan produk utamanya, enjin carian Google, terdapat banyak lagi produk sampingan yang telah dikeluarkan oleh mereka contohnya Adwords Editor, Google Chrome, Google Earth, Gmail, Blogspot dan banyak lagi.

Selain Pengkalannya di California, Amerika, Google juga telah membuka cawangan syarikatnya diseluruh dunia termasuk Malaysia bagi mengembangkan penjualan dan peningkatan produknya.

Pada mulanya Google diasaskan oleh Larry Page dan Sergey Brin sebagai projek kajian semasa berada di Universiti Stanford, kini telah mempunyai lebih dari 26 ribu pekerja diseluruh dunia.

Oleh kerana pekerjanya yang ramai, Google pastinya mempunyai fasiliti-fasiliti yang serba lengkap untuk  menampung keselesaan pekerjanya. Dengan rekaan yang moden dan kemudahan-kemudahan yang mencukupi bahkan lebih dari yng sepatutnya, pejabat2 Google sememangnya tempat yang paling selesa untuk bekerja.

Gambar-gambar dibawah diambil dari pejabat Google diseluruh dunia. What can i say, it's really cool!! Enjoy