nuffnang ads

Thursday, July 7, 2011

Pelayan Bar dan Seorang Konsultan (Komik)

Well, i'm not..14 Biggest Things In The World

At first i was like, wow!! Then i was, lol'd fucking hard


There you go, 14 benda yang terbesar dari seluruh dunia.. EnjoyMiddle Earth (LOTR) Diperbuat Dari Lego Yang Paling AWESOME

Awesomeee!!


Sebuah kumpulan dari LEGO dan peminat filem atau novel The Lord Of The Rings telah berjaya membina Middle Earth versi LEGO yang berkeluasan sehingga 200 KAKI yang paling AWESOME!!

Idea untuk membuat projek yang hebat ini adalah dari Chris Phipson ketika beliau berada di pameran BrickWorld 2010..Projek ini dikatakan hebat kerana rekaannya bukan setakat sesetengah kawasan di dalam Middle Earth tetapi keseluruhannya termasuklah Minas Tirith ataupun Barad Dur (mercu tanda Middle Earth).

Pada mulanya idea untuk membina keseluruhan kawasan ini dianggap 'gila' oleh rakannya kerana saiz dan kawasannya yang agak besar dan rumit, tetapi setelah diterangkan dan dibentangkan secara teperinci idea dan pelan asal, maka projek ini bermula. Melihat kepada keteperincian dan keluasan kawasan Middle Earth versi LEGO ini, pastinya terdapat kesulitan dan kepayahan untuk menyiapkannya tetapi usaha dan bantuan sepenuhnya team dari LEGO, akhirnya sebuah masterpiece yang mengaggumkan telah dapat dipertontonkan di pameran BrickWorld 2011.. Enjoy!!