nuffnang ads

Monday, April 18, 2011

Seni 'Book Cover' Yang Paling KREATIF

sekarang pergi ambik buku-buku korang yang ada book cover yang menarik, lepas tu cuba buat seperti mereka dibawah..KREATIF!! Kini, di perpustakaan dan kedai buku juga boleh menghasilkan sesuatu yang menarik dan tidak membosankan...Enjoy!!
Fakta Reaktor Nuklear Fukushima Daiichi (Infographic)

Pada 11 Mac lalu, Jepun telah dilanda Tsunami yang terhasil dari gempa bumi kuat berukuran 9.0 skala richter. Akibat dari itu, Jepun telah mengalami kerosakan yang amat teruk termasuklah letupan 3 Reaktor Nuklear di Fukushima Daiichi sehingga menyebabkan kebocoran radiasi yang serius. 

Tetapi ramai yang tidak tahu tahap sebenar bahaya kebocoran radiasi tersebut, bahaya radiasi terhadap manusia dan apakah sebenarnya terjadi di reaktor Fukushima Daiichi. Jadi infografik dibawah akan menerangkan serba sedikit Fakta tentang Reaktor Nuklear tersebut. Enjoy!Foto Montaj Oleh Josh Sommers Yang Paling AWESOME

Jurugambar yang berpengkalan di California, Josh Sommers pastinya akan 'meletupkan' minda anda dengan hasil karyanya yang paling pelik tetapi AWESOME!!

Sepertimana yang korang dapat tengok di gambar dibawah, beliau telah 'memasukkan' dirinya sendiri kedalam gambar yang telah dihasilkan. Beliau telah meletakkan kreativitinya terhadap hasil kerjanya sehingga ke tahap MAKSIMUM dan merancang untuk menghasilkan montaj gambar seperti dibawah sehingga ke hujung hayatnya.

Untuk mengikuti hasil kerjanya yang terbaru, anda bolehlah mengikutinya di akaun FLIKR beliau. Enjoy!