nuffnang ads

Tuesday, August 23, 2011

Genetic Potraits - Gabungan Dua Wajah Ahli Keluarga Yang Paling COOL

How much do you and your family members really look alike?

Hasil penggambaran yang menarik ini telah dilakukan oleh seorang pereka grafik dan jurugambar, Ulric Collette. Beliau yang berasal dari Canada ini telah mendapat satu idea untuk membuat satu siri gambar genetik  bagi meneroka persamaan wajah antara ahli keluarga. Oleh itu, beliau telah memanggil dua orang ahli keluarga, diambil gambar mereka berdua kemudian digabungkan menjadi satu. Hasilnya, tidak banyak perbezaan rupa antara dua ahli keluarga tersebut melainkan yang berbeza hanya penampilan. Dan beliau menamakan siri ini sebagai 'Genetic Potraits'. Enjoy!
Tapak Permainan Di Atas Bumbung Apartment Yang Paling COOL

Menarik tapi menggayatkan

Tapak permainan yang cool ini direka oleh JDS Architects dan telah berada dibeberapa apartmen di Copenhagen. Kawasan ini sememang tempat yang cool untuk sekeluarga chill pada waktu petang atau pada waktu-waktu lain. Terdapat gelongsor, kawasan lapang dan macam-macam lagi. Walaupun begitu, ianya terletak di atas bumbung yang mana tidak bersesuaian untuk mereka-mereka yang gayat. Animasi Infografik - Video Tentang Badak Sumbu Yang Paling COOL

This is nice!!


Video yang menarik ini telah dihasilkan oleh Earth-touch. Ianya adalah kesinambungan dari infografik bertajuk sama yang mereka hasilkan terlebih dahulu. Terdapat info-info menarik tentang badak telah diketengahkan bagi meningkatkan kesedaran akan kesengsaraan badak di Afrika. Apapun banyak fakta yang boleh kita dapat dari animasi infografik ini. Enjoy! 

Sumber: coolinfographics