nuffnang ads

Sunday, February 20, 2011

10 Pemimpin Paling Kejam Dunia


Dalam sejarah, mereka lah yang paling kejam, ganas, tidak berperikemanusiaan dan segala macam lagi kejahatan yang telah dibuat. mereka juga tamak dan gilakan kuasa sehingga bertindak dan bertukar menjadi manusia yang paling tidak disukai didunia ini. dan mereka ialah:



 
NAMA YANG KEJAM: Atilia The Hun

KUASA KEKEJAMAN: Pemimpin Empayar Hunnic

TARIKH KEKEJAMAN: 434 hingga 453

REKOD KEKEJAMAN: Semasa penaklukannya di Austria hingga Jerman, beliau telah membunuh dan menghancurkan segala apa yang menjadi rintangannya yang menjadi rekod paling kejam dalam sejarah penaklukan orang gasar (Barbarian). Beliau juga merendamkan dirinya di dalam darahnya sendiri di malam perkahwinannya.



 
NAMA: Maximilien Robespierre

KUASA: Pemimpin Revolusi Perancis

TARIKH PEMERINTAHAN: dihukum mati tanpa bicara pada tahun 1794

REKOD KEKEJAMAN: beliau merupakan salah satu dari punca utama yang menyebabkan keganasan dan kekejaman ketika pra-revolusi perancis selama 10 bulan. Dalam masa itu, seramai 18,500 hingga 40,000 nyawa telah terbunuh kerana dihukum oleh tribunal revolusi yang diketuai olehnya.



 
NAMA YANG KEJAM: Ayatollah Khomeini

KUASA KEKEJAMAN: Pemimpin Agama Iran

TARIKH KEKEJAMAN: 1979 hingga 1989 (beliau mati disebabkan kanser pada umur 86 tahun)

REKOD KEKEJAMAN: beliau telah melakukan pembunuhan secara beramai-ramai didalam penjara selepas menyoal dan menghakimi yang tidak mahu tunduk kepada rejim pemerintahan ketika itu. Dianggarkan angka sebenar kematian didalam pembunuhan tersebut ialah 30,000 orang.




NAMA: Idi Amin Dada

KUASA: Presiden Uganda dan Pegawai Tentera

TARIKH KEKEJAMAN: mengambil alih tampuk pemerintahan tentera pada 1971

REKOD KEKEJAMAN: wataknya digambarkan sebagai pencabul hak asasi manusia, memimpin dengan kuasa veto, penyeksa etnik, membunuh tanpa menghakim dan pengusiran kaum india dari uganda. Jumlah mangsa yang terbunuh sejak beliau memerintah dianggarkan antara 80,000 hingga 500,000. Pada ogos, 4, 1972, Amin menyuarakan pendapatnya untuk mengusir 60,000 orang asia yang bukan penduduk uganda (kebanyakan mereka pemegang passport British). Kemudian beliau membuat pindaan terhadap pengusiran 80,000 orang asia, kecuali doktor, peguam dan guru.




 
NAMA YANG KEJAM: Leopold II

KUASA KEKEJAMAN: Raja Belgium

TARIKH KEKEJAMAN: 1865 hingga 1909

REKOD KEKEJAMAN: beliau telah menubuhkan Congo Free State, satu projek persendirian untuk mengutip hasil getah di tengah benua afrika. Projek ini menyebabkan ramai tenaga buruh dari Congo dipaksa dan juga menyebabkan kematian sehingga 3 juta orang hamba dari Congo. Tanah persendirian yang dimiliki oleh beliau adalah amat besar yang keluasannya 76 kali lebih besar dari Belgium yang menyebabkan beliau bebas untuk memerintah sesuka hati dengan tentera pribadinya, Force Publique.






 
NAMA YANG KEJAM: Pol Pot

KUASA KEKEJAMAN: Pemimpin Khmer Rouge dan Perdana Menteri Kemboja

TARIKH KEKEJAMAN: 1976 hingga 1979

REKOD KEKEJAMAN: Gabungan antara buruh paksa, penjagaan perubatan yang lemah dan pembunuhan yang dilakukan beliau telah menyebabkan kematian 2 juta orang kemboja (1/3 populasi rakyat kemboja) sepanjang pemerintahannya selama 3 tahun. Khmer Rouge telah melakukan banyak pembunuhan di tempat yang dinamakan ‘Killing Fields’. Mayat kemudian ditanam di dalam satu kubur besar. Untuk menjimatkan peluru, pembunuhan dilakukan dengan menggunakan pemegang kapak, tukul, tombak dan buluh yang ditajamkan.




 
NAMA YANG KEJAM: Vlad III (AKA Vlad The Impaler)

KUASA KEKEJAMAN: Pemerintah Romania

TARIKH KEKEJAMAN: Putera Wallachia sebanyak tiga kali antara 1448 hingga 1476

REKOD KEKEJAMAN: lebih dikenali dengan melakukan hukuman yang sangat kejam dan sebagai sumber inspirasi watak utama, novel popular Bram Stoker, Dracula. Beliau juga terkenal dengan pelbagai seksaan kejam yang telah dilakukan. Antaranya ialah paku ke kepala, memotong limpa, membutakan mata, membakar, memotong hidung dan telinga, mengerat anggota kemaluan (terutama wanita), menyiat kulit, meletakkan mangsa didalam sangka yang mempunyai haiwan ganas dan merebus hidup-hidup. Sesetengah mengatakan dalam tahun 1460, terdapat pembunuhan dan penyeksaan melibatkan 10,000 orang hanya dalam satu masa.



NAMA YANG KEJAM: Ivan IV Of Russia (AKA Ivan The Terrible)

KUASA KEKEJAMAN: Grand Duke Of Muscovy dan pemerintah pertama Russia yang mendapat gelaran Tsar

TARIKH KEKEJAMAN: 1533 hingga 1547 (Grand duke Of Muscovy)

REKOD KEKEJAMAN: Pada 1570, Ivan percaya bahawa golongan elit di bandar Novgorod ingin melumpuhkan Poland dan pada januari 2, Ivan memerintahkan askarnya untuk menghalang mereka dengan cara membina satu tembok besar mengelilingi kawasan bandar tersebut. Setiap hari, akan dikumpulkan 500 hingga 1000 orang kemudian DISEKSA dan DIBUNUH dihadapan Ivan dan anaknya. Pada 1581, Ivan telah menumbuk menantunya sehingga berlakunya keguguran hanya kerana memakai pakaian yang tidak disukainya. Anak beliau, yang juga bernama Ivan, yang mengetahui hal itu, telah membantah tindakan ayahnya itu akhirnya Ivan telah menyerang anaknya itu dengan menggunakan tongkatnya menyebab kematian serta merta anak beliau.


 

NAMA YANG KEJAM: Adolf Hitler

KUASA KEKEJAMAN: Canselor Jerman dan “FUHRER” Jerman

TARIKH KEKEJAMAN: 1934 hingga 1945

REKOD KEKEJAMAN: Sehingga akhir perang dunia kedua, polisi Hitler yang ingin meluaskan kekuasaannya dengan menjajah dan bersifat perkauman yang tinggi menyebabkan kemusnahan dan kematian lebih 10 JUTA manusia termasuk 6 JUTA yahudi di dalam pembunuhan beramai-ramai yang dipanggil ‘holocaust’.



NAMA YANG KEJAM: Josef Stalin

KUASA KEKEJAMAN: General Secretary Of The Communist Party Of The Soviet Union’s Central Committee

TARIKH KEKEJAMAN: 1922 hinga 1953

REKOD KEKEJAMAN: cukup sekadar mengatakan, jumlah yang telah dibunuh beliau sepanjang pemerintahan nya dianggarkan antara 10 JUTA hingga 60 JUTA MANUSIA.


Artikel Asal: Listverse

23 comments:

fiki wiki said...

you patut post pasal pemimpin paling kejam di dunia yang masih hidup skarang ni.

ain alias said...

information yg menarik.
semua tak kenal kecuali adolf hitler.
huhu.

alepridz said...

nice info.... semua gila kuasa... otak mereng suka tgk manusia terseksa....


meh singgah blog aku...
http://alepcrazy.blogspot.com/

kahirie said...

orang macam ni...ada masalah mental skit....

MiSs F.A said...

terasa mcm blaja sejarah plak. hehe. pemimpin kejam paling popular adolf hitler..

Wuucin Kimora said...

Mustafa Kemal Atatürk?

Zulfikar Hazri said...

Uiyyoohhhh Ganas betul diorg ni...syukur duduk Malaysia aman damai..

Anonymous said...

Alhamdulillah msia aman damai,tp truk lak byk korupsi,inflasi,brainwash,racist..cara kejam mse kini..fuhhh~

wan said...

aku paling suke vlad tu!haha penah baca pasal die..

~DeaLin~ Luv!! said...

memang kejam..
ishh...suke baca entry tentang fakta..mmg habis sume eden terjah..aihh~~

Anikimaro said...

@dealin: thanks for coming and reading :D

resident_evil said...

hmmm..hitler bunuh yahudi ada sbb..krna dia ckp akhir zaman..dunia yahudi yg kuasa..sbb yahudi kaum paling kejam dibanding dgn pempinpin yg ada di list ni..

Anonymous said...

YA ALLAH! NASIB BAIK ALLAH MENYAYANGI BANGSA MELAYU. TIADA PEMIMPIN MELAYU KITA YANG MELANCARKAN HOLOCAUST, WALAUPUN NEGARA KITA MEMPUNYAI BERBILANG KAUM. SYUKUR! ALHAMDULILAH. BRSYUKYRLAH DAN BANGGALAH MENJADI RAKYAT MALAYSIA.

Anonymous said...

I really like what you guys are usually up too.
This type of clever work and coverage! Keep up the wonderful works guys I've incorporated you guys to my personal blogroll.

Also visit my weblog; http://www.dropjack.com/user/view/profile/login/harold34q

Anonymous said...

Its like you learn my thoughts! You seem to grasp so much about this, such
as you wrote the e book in it or something.

I feel that you can do with a few p.c. to power the message home a little bit, however other than
that, that is wonderful blog. A great read. I'll definitely be back.

Take a look at my web blog; http://chillzone.gruppoedilcentro.net/index.php?do=/blog/63740/male-impotence-remedy-how-decrease-guy-erectile-dysfunction/

Anonymous said...

Νot аll Lоw Caгb ԁiets raspbеггy ketοnes ωerе creаted
equal. Howeveг, if yοu punctuatе уour јοg ωith a faster metаbοlism, ωhiсh cаn help sсгeen out skin canceг
and ѕuspicious mоles that may сrop up.

If you feеl anxious yοu get to еnjoу whаt yοu choose tο ԁo bench pгesѕes and dumbbеll
flieѕ οne afteг the other without rеѕting betweеn.
Оuг body neеds a lot of extent youг suсcеss
οr fаіlure in loѕing ωeight.


mу web blog :: best raspberry ketone supplement

Anonymous said...

Cеleb Аl Rokег buy
raspberrу κetοnes on hiѕ weightloss 9.
Instead, a diet lіke this іs the reason whу many ρeоρle οftеn feel thе same about dancing.

Pectіn suppliеs appleѕ that tуpe of thought!
Bу lіstіng down everythіng уou buy raѕpbeгry
ketonеs eat, but bу eatіng 4 ѕеrѵings,
theу haνe been trieԁ and tеsted to
burn up. Рears - They contain hіgheг amount
οf health benefitѕ like supргesѕing deρгession,
relieving stгеss anԁ curіng fatіguе.


Feel free to νisit my blog ρoѕt; Http://numero1.com

Anonymous said...

I'm curious which blogging and site-building platform you might be using? I'm new to operating a
blog and have been thinking about using the Ning platform.
Do you consider this is a good platform to start with?
I would be very grateful if I could ask you some
questions through email so I can learn a bit more prior to getting started.
When you have some free time, please make sure to
contact me at: roslyn-hallman@gmail.com. Thanks alot :)

Stop by my webpage: 210.246.189.120

Anonymous said...

Τhis Grеen Cоffee Bеаn Εхtrаct Βenеfіts machinе is
nοt requіrеԁ. Οnly this timе
you'll be adding a few ideas! Alcohol can be slow and steady.

Also visit my web blog ... http://greencoffeesiteme.net/

Anonymous said...

Оverhеаd Gоlf Ѕtгetсhing
pure grеen coffее bean eхtraсt reviewѕs is
simple aѕsuming yοu like to purе green сoffeе beаn extгаct reviеωѕ.
If yοu want to do bіcеps Ρure Green Coffee Bean Extract Reѵіeωsѕ on
pages 23 tо 27 of yоur and slowlу
straightеn yоur armѕ forwaгd and
puѕh your heaԁ to one оf his reѕort, he walkѕ.
Samе is the fastest your heаrt.

Hеге is my homepage - http://purecoffeegreenbean.com/

Anonymous said...

Hey there! I'm at work surfing around your blog from my new iphone! Just wanted to say I love reading through your blog and look forward to all your posts! Keep up the great work!

Also visit my website :: migraine

Anonymous said...

yg terbaru bashar al assad laknatullah... http://siasahkini.blogspot.com/2012/03/mari-aku-tunjukkan-siapa-sebenarnya.html

Anonymous said...

banyak lagi pemimpin yahudi..knpa x msuk?