nuffnang ads

Friday, July 15, 2011

Robot Pemadam Papan Tulis yang Paling DUMBASS

"Someday, there will be a day where robots take over the world~~"

Sebuah pasukan peneliti dari Itali dan Jepun yang dipimpin oleh Dr Petar Kormushev, baru-baru ni telah mencipta sebuah robot humanoid yang dapat membersihkan papan tulis. Pendekatan yang digunakan disebut "mengajar kinestetik tubuh bahagian atas" dan dapat diterapkan untuk berbagai tugas permukaan vertikal yang sejenis dengan membersihkan papan tulis seperti membersihkan jendela, pemasangan wallpaper, melukis di dinding dan lain-lain


Gitar Unik Dan Aneh yang Paling Kreatif

Cool stuffs you've got there!! But sometimes, it looks stupid too

Seorang Lelaki Menjadikan Gasolin Sebagai Ubat Selama 42 Tahun

When the medicine doesn't work, gasoline became good!!


Seorang lelaki cina yang bernama Chen Jejun mempunyai tabiat yang amat pelik iaitu ketagihan meminum gasolin yang dipercayai beliau dapat menyembuhkan penyakit ketika mana ubatan moden tidak. Beliau yang tinggal berseorang disebuah pondok di lereng bukit di daerah Shuijang, China, apabila hubungan dengan keluarganya rapuh akibat  desakan oleh keluarganya supaya menghentikan tabiat beliau itu.

Lelaki tua ini juga mengatakan beliau minum sekurang-kurangnya 3 hingga 3.5 liter gasolin setiap bulan bagi mengurangkan kesakitan fizikal yang dialami. Dia telah mendapat bekalan gasolin dari stesen minyak di kaki bukit tempat beliau tinggal. Walaupun beliau tidak dapat menganggarkan berapa banyak gasolin yang sudah beliau minum selama ini, tetapi seorang wartawan Chongqing Evening News menganggarkan beliau telah mengambil gasolin ini sebagai 'minuman ruji' beliau sebanyak 1.5 tan gasolin sejak beliau mula-mula mengamalkan tabiuat ini 42 tahun yang lepas.


Beliau mula menyedari 'khasiat' gasolin ini pada tahun 1969, apabila beliau secara tiba-tiba mengidap penyakit batuk yang teruk dan mengalami kesikatan di dada. Beliau telah mencuba berbagai ubatan, tetapi tidak berkesan. Jadi selepas diberitahu bahawa beliau mungkin mengidap penyakit tuberkulois dan harus minum minyak tanah untuk menyembuhkannya, beliau tidak berfikir panjang untuk mencuba bagi menghilang kan penyakitnya. Selepas mengeuk segelas minyak tanah yang pertama, terasa kesakitan di perut beliau dan terus tertidur. Sejam kemudian apabila beliau tersedar, kesakitan nya telah lega serta merta dan kemudiannya meneruskan 'amalan' minum minyak tanah

Dan pada tahun 2001 beliau telah memutuskan untuk menukarkan minyak tanah kepada gasolin kerana sukar untuk mendapatkan bekalan. katanya, 'khasiat' gasolin adalah sama seperti minyak tanah.

Star Wars Parody yang Paling AWESOME


 Camni la agaknye kalo jedi memang betol-betol wujud kat dunia ni.... SO FREAKIN AWESOME!!!

Part 1
Part 2 p/s: aku rase...diaorang ni lagi best dari jedi-jedi yang lain...Anakin pun tak stylo cmni...

-NAMEKOI-

Fesyen Rambut Yang Paling DUMBASS

Lady Gaga, you've got a challenger!!! Muahahahaha!!!! =D


Semakin maju peredaran zaman makin banyak mende pelik berlaku...keluar je rumah...macam-macam mende pelik kite bolek tengok...sekarang ni aku nak show kat korang sume fesyen rambut yang agak WTF?!!