nuffnang ads

Saturday, August 13, 2011

Jika 100,000 Gambar Profail Facebook Diletakkan Didalam Sebuah Bilik

Facebook fever!

Majoriti pengguna internet sekarang mempunyai sekurang-kurangnya satu akaun Facebook. Didalam setiap akaun, pastinya mempunyai sekurang-kurangnya sekeping gambar untuk menghiasi profail akaun masing-masing. Jadi, cuba anda bayangkan, jika 100,000 gambar profail facebook diletakkan didalam sebuah bilik? Disusun disetiap ruang kosong dinding, syiling, tingkap atau pendek kata keseluruhannya, apakah yang anda rasa akan berlaku? Thanks to Joern Roeder dan Jonathan Pirnay, mereka telah membayangkan jika 100,000 gambar profail facebook diletakkan didalam sebuah bilik dan akhirnya kita boleh lihat hasilnya dibawah. Ya, sememangnya ini adalah kerja 'khas' kepada mereka-mereka yang takda kerja tetapi sekurang-kurangnya mereka membuka mata kita akan kekerapan pengguna facebook mengupload gambar mereka. Belum lagi dikira keseluruhan 650 juta pengguna facebook yang lain, pastinya memerlukan sebuah negara untuk menyusunnya. Enjoy! 




Gravity Glue - Skuptur Batu Menegak Yang Paling AWESOME

Gravity rules! 

Artis kelahiran Amerika, Mike Grab, telah melakukan imbangan di tahap yang tertinggi terhadap bongkahan-bongkahan batu sungai untuk disusun menegak, melawan graviti bumi. Beliau yang menyusun setiap batu tidak mengira saiz tanpa menggunakan gam ataupun helah yang lain. Beliau hanya menggunakan ketekunan, keazaman yang tinggi dan tarikan graviti dengan cara yang betul, oleh sebab itu, beliau menamakan skulptur ini sebagai Gravity Glue. Untuk melihat lebih banyak hasil hebat Mike ataupun ingin mendapat keterangan lanjut tentang skulptur ini, anda bolehlah ke SINI




Toy Story Versi Terminator Yang Paling BADASS

Kolaborasi Pixar dan Skynet? LOL!!

Ini mungkin mimpi ngeri bagi kanak-kanak yang meminati Toy Story. Yelah, daripada comel tukar jadi nampak ganas. Ahahaha...but for me its so BADASS AWESOME!!! Inilah dia Woodinator dan Buzzinator yang telah diubahsuai oleh Peter Clute.