nuffnang ads

Friday, September 9, 2011

Sebuah Kilang Ubat Kelihatan Seperti Istana Versailles Yang Paling AWESOME

this is AWESOME!

Sekali imbas, anda pasti mengatakan tempat ini adalah Istana Versailles yang dibina oleh Louis The XIV di Perancis. Tetapi hakikatnya tempat ini adalah sebuah kilang pharmaceutical di Harbin, China. Penduduk Harbin sebenarnya pelik melihat pengurusan kilang tersebut kerana mereka sanggup mengabiskan duit semata-mata untuk mencantikkan bangunan itu dari membaiki kerosakan-kerosakan yang terdapat disitu contohnya seperti masalah kebocoran paip air dan lain-lain. 

Pengarah syarikat tersebut cuba menutup pembelanjaan mereka dengan berkata gambar-gambar mewah syarikat itu sebenarnya bukanlah 'gambar syarikat' tersebut tetapi ianya adalah gambar sebuah muzium yang mana mempunyai tiga tingkat seperti bangunan syarikat tersebut. Setelah melihat kepada laman web muzium yang dimaksudkan, bangunan muzium itu sememangnya tidak mewah sebagaimana bangunan syarikat tersebut. Walaubagaimanapun, bangunan ini telah menunnjukkan kehebatan arkitek China dalam menghasilkan sesebuah rekaan yang menarik dan cantik walaupun ianya kelihatan seperti 'istana versailles kedua'. Ianya direka dengan begitu teliti didalam segenap penjuru bangunan tersebut dan seterusnya membangkitkan semangat eropah apabila melihat kepada gambar-gambar dibawah.
Poster Iklan Produk Moden Dalam Versi Retro Yang Paling KREATIF

nice vintage style 

Dapatkah anda baynagkan, anda adalah seorang penduduk ketika tahun 20-an dan terlihat sebuah poster yang menunnjukkan sebuah telefon bimbit. Apakah reaksi anda sedangkan pada waktu itu telefon bimbit masih belum pun dicipta? Ataupun anda bayangkan sajalah jika pada tahun 20-an dahulu sudah terdapat penggunaan internet yang meluas. Tak terbayang? ok, mari kita tengok poster-poster dibawah bagi menggambarkan iklan-iklan moden yang di 'retro'kan sesuai dengan tahun 1920-an. Sangat KREATIF! Enjoy.Video Tiada Motif Yang Paling DUMBASS (NSFW)

why Japan, WHY?! 

I can't even describe this.. See it first, then YOU tell me what the heck is he doing that messed up moves..Dang!
Sumber: reddit via buzzfeed