nuffnang ads

Tuesday, March 19, 2013

Save Oil 1 World

Jimatkan Minyak Anda!

Save Oil 1 World? 1 Malaysia ke ape? Haa...nak tau bacalah selanjutnya...kali ni banyak gambar je...senang keje...heheheh... =P


Ayat Al-Quran Di Universiti Havard

Ungkapan Paling Hebat Bagi Keadilan Sejarah!!!


Latar Belakang...
Universiti Harvard adalah universiti swasta di Cambridge, Massachusetts, AS dan anggota Ivy LeagueUniversiti ini didirikan pada 8 September 1636 dan merupakan universiti tertua di Amerika Syarikat. Awalnya bernama New College, ia dinamakan semula menjadi Harvard College pada 13 Mac 1639 untuk menghormati penyumbang terbesarnya, John Harvard, seorang mahasiswa Universiti Cambridge.


                                                                  Tugu John Havard

Harvard adalah salah satu universiti paling berpengaruh di dunia dan mempunyai pendapatan terbesar di antara universiti-universiti di seluruh dunia (US$22.6 juta pada 2004), hampir dua kali ganda Universiti Yale, pesaing terdekatnya).
Penempatan universiti AS keluaran US News tahun 2005 menempatkan Harvard dan Princeton bersama-sama di urutan pertama. Harvard juga meraih urutan pertama pada tahun 2004, setelah lima tahun di tempat kedua dan ketiga. Times Higher Education Supplement World University Rankings juga menempatkan Harvard di urutan pertama.

Mottonya iaitu Veritas yang tertulis pada logonya bermaksud Kebenaran