nuffnang ads

Monday, August 22, 2011

Setiap Generasi Perlukan Revolusi Baru (Infographic)

Viva La Revolution!

Mari kita tengok infografik yang menarik ini. Ianya menceritakan setiap ciptaan yang membawa impak besar pada hidup manusia. Pada akhir infografik ini, kita boleh lihat, setiap zaman pasti mempunyai sekurang-kurangnya satu rekaan baru yang memberi impak besar terhadap kita semua. Well, sekurang-kurangnya aku dapat melalui beberapa revolusi yang telah dinyatakan. Enjoy! 


Gambar ini takde kena mengena dengan artikel ini. Harap maklum

Video Random Oleh Tyler Cullen Yang Paling COOL

Style gila video ini! 


Ya, aku tahu ini adalah slowpoke stuff, tapi aku tak kira. Nak post jugak. Video yang cool ini dihasilkan oleh Tyler Cullen, beliau yang telah bertanya kepada random peoples di New York yang sedang memakai Headphone, apakah lagu yang sedang mereka dengar. Perjalanan, strangers dan kompilasi lagu yang membuatkan video ini menarik. Video ini sangat cool sehingga ramai yang telah berinspirasi darinya untuk membuat video yang lebih kurang sebegini, tetapi versi berlainan. Tak paham maksud aku? Korang tengok je video ni. Enjoy!Sumber: thisiscolossal

Poster Diperbuat Dari Pecahan Barangan Elektronik Yang Paling KREATIF

poster yang sangat kreatif

Seorang pengarah kesenian, Murilo Melo telah menghasilkan siri poster yang kreatif untuk Companthia Athletica Gyms di Brazil dengan menggunakan pecahan barangan-barangan elektronik seperti televisyen, video game dan komputer. Beliau telah membuat bentuk manusia sedang melakukan senaman ataupun sedang bersukan dengan menggunakan pecahan barangan tersebut. Projek ini mengambil masa selama 4 bulan sebelum siap. Walaupun begitu hasilnya amatlah menakjubkan. Enjoy!