nuffnang ads

Monday, August 8, 2011

Cara Pakar Untuk Merasai Kelazatan Aiskrim Yang Paling BERKESAN

Hmmm..That's a 10! 
Metropolis II - Sebuah Kota Miniatur Dengan 1,100 Kereta Bergerak Didalamnya Yang Paling AWESOME

This is epic!  

'Metropolis II' adalah sebuah bandar miniatur seni kinetik yang direka oleh Chris Burden. Kota mini yang awesome ini mengambil masa selama 4 tahun sebelum ia betul-betul siap. Didalamnya terdapat 18 buah jalan yang sentiasa dipenuhi dengan 1,100 kereta-kereta sebesar kotak mancis yang bergerak melaluinya mengelilingi kota tersebut dengan kelajuan sekala 200 mph. Jika melihat tempat ini sekali imbas, ianya kelihatan seperti landasan Hot wheels gergasi. Dengan ukuran 20x30, kota ini akan dipamerkan di Los Angeles Country Museum Of Art pada musim luruh ini.


Perkara Yang Lebih Banyak Membunuh Manusia Berbanding Ikan Jerung (Infographic)

Kenapa lebih takutkan jerung?


Tahukah anda, terdapat beratus-ratus lagi perkara yang membunuh manusia dengan lebih banyak berbanding dibunuh dengan jerung pada setiap tahun. Apakah ia? Sila lihat di infografik yang menarik dibawah. Enjoy!
Festival Lompat Bayi Yang Paling DUMBASS

"This Party Got Me Insane, So Jump! Jump! Jump! Jump!!" - Nelly Furtado

Festival Lompat Bayi atau dikenali sebagai El Colacho merupakan satu festival yang pelik dan berbahaya yang diadakan di sebuah kampung bernama Castrillo de Murcia, Sepanyol sejak tahun 1620. Tujuan festival ini diadakan adalah kononnya untuk mengusir roh jahat yang menganggu bayi mereka. Cara ia dilakukan adalah dengan meletakkan bayi yang berumur 1 tahun atau kebawah di atas tilam dan seorang dewasa yang memakai pakaian seperti setan akan melompat melepasi bayi itu. 

Selepas bayi tersebut selamat di lompati kemudian datang gadis-gadis untuk menaburi bayi tersebut dengan bunga. Orang dewasa yang berpakaian seperti setan itu mewakili roh jahat yang keluar dari tubuh bayi. Sementara itu, pemimpin umat Katolik sedunia, Paus Benedictus XVI secara terang-terangan melarang festival ini kerana ianya sangat berbahaya dan menodai perayaan Corpus Christi yang diadakan pada tarikh yang sama iaitu 6 Jun.