nuffnang ads

Wednesday, April 20, 2011

'Vending Machines' Di Jepun Yang Paling KREATIF

Jepun sememangnya terkenal dengan mesin penjualnya (vending machines) yang unik dan kadangkala pelik juga tak masuk akal..

Dalam anggaran, terdapat lebih dari 5.6 juta mesin penjual di seluruh Jepun. Jumlahnya jika dikira sebaga ip er kapita ialah 1 mesin penjual untuk setiap 20 orang. Memang banyak! Dan jualan daripadanya pada tahun 2000 sahaja mendapat keuntungan sebanyak $56 bilion US dolar.

Yang paling banyak mendapat sambutan ialah mesin penjual minuman dan rokok, diikuti dengan mesin penjual bahan2 lucah. (no wonder japan can produce massives porn vids per year)

Kesimpulannya, mesin penjual boleh ditemui di merata-rata tempat di seluruh Jepun. Dibawah adalah sebahagian dari ribuan/jutaan mesin penjual dari Jepun. Enjoy!


SELUAR DALAM WANITA TERPAKAI (WTF?!!)  

Tilam Apakah Yang Sesuai Dengan Anda? (Infographic)

Tilam juga banyak memainkan peranan penting dalam kesihatan kita. Selama ini kita tidak pernah pun kisahkan tilam jenis apa atau keadaannya asalkan kita boleh tidur dengan nyenyak. Tapi tahukah anda, setiap orang mempunyai jenis atau kesesuaian tilam tersendiri mengikut keselesaan masing-masing..

Ketahui jenis tilam anda, masalah yang anda hadapi selama ini dan sedikit info tentang tilam daripada Infografik dibawah..Enjoy!