nuffnang ads

Thursday, June 30, 2011

Kata-Kata Perangsang Semangat (Quotes) Yang Paling GENIUS

Well, i loves quotes. So this is collection of famous quotes. Very inspirational...Enjoy!!




Iklan Komputer (Vintage) yang Paling RARE

Tengok je gambar-gambar ni, teringat pada zaman yang mana hanya golongan yang kaya sahaja boleh memiliki komputer...Sungguh pantas masa dan teknologi berubah...Enjoy!!



Wednesday, June 29, 2011

Jersi Arsenal 2011/12 ( Away ) Yang Paling AWESOME

DO WANTTTT!!!!



Fotografi Berkelajuan Tinggi Yang Paling AWESOME

Amazing collection of high speed photography...Enjoy



Koleksi Foto Adolf Hitler Yang Paling RARE

Dibawah adalah koleksi foto-foto Pemimpin Nazi Jerman iaitu Adolf Hitler yang tidak pernah di publish kepada khalayak ramai sebelum ini.

Dan sememangnya foto-foto ini adalah koleksi yang sangat RARE kerana sebelum ini, kebnyakan gambar yang melibatkan Adolf Hitler ini adalah bersifat bengis dan kekejaman semata, tetapi pada koleksi gambar-gambar ini menunjukkan sifat 'mulia' beliau yang mana kebanyakan gambar2 ini memperlihatkan beliau sentiasa tersenyum dan berkelakuan seperti english gentlemen..

Melihat kepada gambar ini semua, dua persoalan ni timbul di benak kepala hotak aku:

1. Adakah semua gambar-gambar 'mulia' ini telah disorok tentera bersekutu (allied) / yahudi2 yang sememangnya telah membenci Hitler atas kejadian Holocaust supaya dapat menggambarkan bahawa betapa syaitonnya Hitler ini tanpa mendedahkan sedikit pun kebaikan beliau seterusnya menjadikan ia sebagai propaganda mereka?

2. Adakah gambar2 ini semua telah mendedahkan sifat sebenar beliau sebagai 'pedobear'?? memandangkan kebanyakan gambar2 ini memperlihatkan beliau bermesra bersama kanak-kanak perempuan..

Atau pun, beliau hanya berlakon dihadapan kamera..Terpulanglah kepada anda semua menilainya kerana walaupun beliau mempunyai kebaikan juga, jenayah yang dilakukan terhadap dunia adalah tidak dapat dimaafkan..Enjoy!!




Tuesday, June 28, 2011

Sunday, June 26, 2011

Si Mammoth Yang kecewa (KOMIK)

fuuhhhh...takde idea nak update blog..so, ini je la yang aku jumpa..Enjoy!!


Sumber: explosm.net

Saturday, June 25, 2011

Wednesday, June 22, 2011

Kisah Kehilangan Kucing Yang Paling LUCU

2LOL....This is an epic email...

Sila lihat bagaimana David Thorne menolong rakannya, Shannon Walkley yang kehilangan kucingnya dengan cara yang paling lucu..Ikuti kisah mereka berdua di email dibawah...Enjoy!!



Monday, June 20, 2011

Kerusi Senggama Minda Yang Paling GENIUS

Kerusi rekaan Vivian Chiu ini sememangnya rekaan yang genius!! Ianya merupakan gabungan kerusi-kerusi kecil dan besar yang boleh diubah mengikut keselesaan dan apabila ianya dicantum, maka terhasil lah sebuah kerusi yang boleh menyenggamakan minda kita..

Nak tengok rekaan-rekaan Vivian Chiu yang lain? Boleh lah ke laman web beliau di SINI.. Enjoy!



Lukisan Senggama Minda Yang Paling GENIUS

Mind Blown!!! Pernahkah korang semua melihat gambar yang senggama minda bersifat sarkastik?? kalau tak pernah, baik  korang berkenalan dengan Pawel Kuczynski ..Beliau sememangnya seorang pelukis yang mempunyai kreativiti yang tinggi dalam menghasilkan satu2 lukisan..

Lukisan-lukisannya yang unik dan kebanyakannya senggama minda, boleh membuatkan anda merenung satu-satu gambarnya dalam jangka masa yang lama hanya untuk mencari apakah 'intipati' yang terdapat didalamnya..

Untuk melihat dengan lebih banyak karyanya, anda bolehla ke SINI..Enjoy!!



Sunday, June 19, 2011

Ninja Turtle Versi Super Realistik Yang Paling AWESOME

Bagaimanakah rupa Ninja Turtle jika ia berada di kehidupan sebenar? Seorang pelukis, Dave Rapoza, dapat membayangkannya!! Dengan imiginasi dan skil yang tinggi, hasilnya dapat dilihat dibawah..



Untuk melihat dengan lebih lagi hasil kerja Dave Rapoza, anda bolehlah ke SINI.. Enjoy!!



Saturday, June 18, 2011

Seni Menggunakan Paku Yang Paling KREATIF

Amazing!! I love this kind of art!! Enjoy..



Facebook - Realiti Vs Fantasi

LOL...



Sumber: randomfunnypicture

Cara Untuk Menjual Ruang Iklan Yang Paling BERKESAN

What a cool idea!!!



Bentuk Sebenar Pasir Yang Paling AWESOME

Apakah bentuk atau warna sebenar pasir jika dilihat melalui mikroskop?adakah ianya sama seperti apa yang kita lihat dengan mata kasar?? Nak tau, tengok bawah.. Enjoy!!



Friday, June 17, 2011

Kad Ucapan (E-Cards) Yang Paling Sarkastik

LOL!! Sangat 'jujur'.....Nak tengok lebih lagi atau ingin mengirimnya kepada seseorang?? Boleh layari SINI..

Enjoy!!





Barangan Diperbuat Dari Emas Yang Paling DUMBASS

What a waste!! whoever make or give the idea or owned this things, he/she can make lot more money from it..Or maybe they have lot of  'wasted' money...still don't agree though...




Design Bus Stop Yang Paling KREATIF

Koleksi Bus Stop Yang paling cool dari seluruh dunia but some of it almost looks like ridiculous actually...Enjoy!!



Thursday, June 16, 2011

Koleksi Gambar WW2 Yang Paling LUCU

Inilah koleksi gambar-gambar semasa perang dunia kedua yang paling Happening pernah aku tengok..Biasanya dalam keadaan moody, pain, and sad..Yelah, mereka pun pasti nak bergurau senda selepas seharian 'berbunuhan' kan..So Enjoy!!




Bagaimana Tahun 2000 Digambarkan Pada Tahun 1910

Huuuuuu...Jauh terpesong tu, tapi ada jugak yang lebih kurang..Enjoy!!


Penggunaan Dan Perbandingan 'Dua Ekor Lembu' Yang Paling SARKASTIK

Hahahahahahaha...the way of some government would do about '2 cows'...



Wednesday, June 15, 2011

Sejarah Ringkas Hacker (Infographic)

Group Anonymous yang menjadi bualan hangat di media malaysia baru-baru ini apabila mereka mengancam Kerajaan Malaysia untuk menggodam (hack) laman web kerajaan malaysia dan mereka menggelarkan ancaman itu sebagai Operation Malaysia..Mereka adalah antara penggodam yang terbaik dunia...Dan semamangnya terdapat laman2 web kerajaan yang telah di godam pada ketika ini..

Tapi tahukah anda apakah asal usul terciptanya budaya hacker ini dan siapakah yang lebih handal dalam godam menggodam ini? Kalau nak tahu, tengok infografik kat bawah ni..Enjoy!!



Tahap Kompleksiti Antara Lelaki Dan Wanita

Siapakah yang lebih kompleks terhadap perbuatan, pemikiran dan tingkah laku antara lelaki dan perempuan?? Sila lihat perbandingan di bawah dan kemudian anda tentukan sendiri...



Skulptur Mata Pensil Yang Paling KREATIF

Amazing!! Seorang pengukir dari Brazil yang bernama Dalton Ghetti telah menggunakan segala kepakarannya untuk mengukir mata pensil yang halus kepada sebuah hasil seni yang mengaggumkan..Ye, aku tahu benda ini lame ass, tapi ianya sangat kreatif dan aku nak post jugak..Enjoy!!




Gambar Didalam Kilang Senjata Yang Paling RARE

Shitloads of ammo..


14 Perkara Yang Anda Patut Tahu Tentang Pizza (Infographic)

Yeahh...All Hail to Pizza!!




Tuesday, June 14, 2011

Dari Reaktor Nuklear Berubah Kepada Taman Tema

Sebuah reaktor nuklear di Kalkar, Jerman yang telah dibina pada tahun 1972 adalah reaktor nuklear yang pertama disana. Ia telah menggunakan plutonium sebagai 'minyak'  dan telah disejukkan oleh Sodium dan boleh mengeluarkan 372 megawatts tenaga dalam satu-satu masa. Ketika itu, ia masih teknologi yang amat baru, tetapi kerajaan Jerman ketika itu tetap menggunakannya bagi menampung kekurangan tenaga.

Tetapi pembinaan telah tertangguh kerana kerajaan ketika itu amat menitikberatkan keselamatan tenaga nuklear dan setelah kemalangan reaktor nuklear di Pulau Three Miles pada tahun 1979, kritikan dan bantahan rakyat terhadap pembinaan itu semakin meningkat. Walaupun begitu, pembinaan diteruskan dan siap pada tahun 1985. Tetapi malangnya, ia hanya sempat beroperasi selama setahun sebelum ditutup kerana bimbang berlaku kejadian yang sama seperti letupan reaktor nuklear di Chernobyl, Ukraine yang terjadi pada tahun yang sama.

Ketika itu sahaja, kerajaan jerman telah menghabiskan sebanyak 7 bilion Deutsche Mark (lebih kurang 3.5 bilion euro atau lebih 4 bilion USD) terhadap reaktor tersebut dan seterusnya menjadikan reaktor itu sebagai benda yang tidak berguna yang paling berharga didunia.

Pada tahun 1991, tanah tersebut telah dijual kepada pemaju dengan keadaan reaktor tidak terusik seterusnya pemaju tersebut mendirikan satu kawasan taman tema yang dinamakan "Kernies Wunderland." dan akhirnya ditukarkan kepada "Wunderland Kalkar."

Terdapat 40 lebih permainan yang menarik yang terdapat disitu antaranya rollercoaster, merry go around, ferris wheel dan macam-macam lagi. "Wunderland Kalkar" telah menerima 600,000 pengunjung setiap tahun dan telah mengambil sehingga 550 pekerja pada musim percutian. Kalau anda berminat untuk berkunjung kesini, bolehla melawat laman web wunderlandkalkar ..Enjoy!!



Foto Bumi Dari Angkasa Lepas Yang Paling AWESOME

Bumi kita sekiranya dilihat dari angkasa lepas, sememangnya ibarat sebutir permata yang bersinar..Ia menggambarkan betapa indahnya bumi kita ini..Oleh sebab itu, dua orang angkasawan iaitu Paolo Nespoli & Douglas Wheelock yang berada di International Space Station (ISS) telah mengambil inisiatif untuk merakam atau mengambil gambar bumi dari luar angkasa..

Mereka yang mempunyai kerja tertentu disana seperti melakukan eksperimen, menyelenggara ISS, mengawal kawasan 2 kapal kargo, menyelia kerja-kerja robotik dan juga latihan harian..Masa mereka begitu padat, tetapi mereka masih mempunya masa untuk mengambil gambar bumi yang indah.

Paolo berkata: "Ianya adalah menarik, kerana saya selalu menjumpai sesuatu yang baru. Stesen ini bergerak dengan laju, maka pemandangan juga berubah sepanjang masa begitu juga dengan keadaan pencahayaan, cuaca, kedudukan matahari dan keseluruhan suasana itu tidak akan sama."

Mereka bukan sahaja mengambil gambar-gambar indah bumi, tetapi mereka juga berkongsi dengan kita semua.Untuk melihat atau mengikuti perkembangan selanjutnya dari mereka, anda boleh follow mereka di Twitter Paolo Nespoli dan Douglas Wheelock..ENJOY!!


DOUGLAS WHEELOCK



Fakta Menarik Tentang Manusia Bertangan Kidal (Infographic)

13 fakta menarik tentang 'left-handed'..Orang kidal ni makan guna tangan kiri jugak ke??



Sumber: dailyinfographic.com

Monday, June 13, 2011

Formasi Puting Beliung Yang Paling AWESOME

Himpunan gambar-gambar formasi puting beliung sebelum dan selepas ia terhasil..Dan seterusnya, suatu pemandangan yang 'indah, membunuh' dapat dirakam.. AWESOME!!

 

Poster Anti-Pencuri Yang Paling GENIUS

Genius dan kadang-kadang memperlihatkan betapa 'jujur'nya mangsa kecurian ini..Enjoy!!



Tanda Amaran Yang Paling GENIUS

WTF?? FUKKEN WIIIIINNNNNNNNN!!!




Sumber: do-while

Sunday, June 12, 2011

Artis Hollywood Tanpa Mekap Yang Paling DUMBASS

i think, they are aliens hiding in their make up..


madonna

Saturday, June 11, 2011

Kesesakan Lalu Lintas Yang Paling DAHSYAT

Himpunan kesesakan lalu lintas yang diambil dari seluruh dunia...Enjoy!!



'Great Ariel Photography' Oleh Cameron Davidson yang paling AWESOME

SWEEETTTT!!! Keindahan alam semula jadi dan kecantikan sesebuah bandar dapat diterjemahkan dengan lebih mendalam apabila ia dirakam dari udara. Ia dilakukan oleh seorang jurugambar bernama Cameron Davidson.

Beliau sememangnya seorang jurugambar yang berwawasan tinggi dan berfikiran jauh dalam merakan satu-satu gambar dan hasilnya anda boleh lihat dibawah. Beliau juga telah menerbitkan beberapa buah buku yang memuatkan gambar2 yang dirakam dari udara dengan menggunakan helikoter.

Untuk melihat dengan lebih lanjut ataupun ingin mengenalinya dengan lebih dekat, boleh la ke website beliau, Cameron Davidson. Enjoy!!



Friday, June 10, 2011

Foto Amerika Pada Awal Abad Ke-20 Yang Paling RARE

Koleksi gambar yang menunjukkan Amerika sedang membangun disaat negara kita masih lagi terkapai dalam usaha untuk mencapai kemerdekaan..Renung dalam-dalam kesemua gambar dibawah dan anda pasti akan merasa sesuatu yang 'sentimental'..Enjoy!!



Fotografi Oleh Arnov Setyanto Yang Paling AWESOME

AKU SUKA!! ok, tu je...Enjoy!!

Nak kenali atau melihat dengan lebih lanjut tentang hasil kerja beliau, boleh la ke sini.



Thursday, June 9, 2011

15 Perkara Pelik Dijumpai Di Lapangan Terbang (Infographic)

huh...benda2 camni pun ada orang nak bawak


Koleksi Foto Letupan Nuklear Yang Paling AWESOME

Fuhhh..Letupan nuklear yang dahsyat ni sememangnya agak cantik dan indah walaupun letupannya boleh membawa kehancuran..AWESOME!! aku ni dah ketagihan 'letupan nuklear' ni..hahaha..Enjoy!!



Gambar Penyaksian Letupan Nuklear Yang Paling RARE

Dari 1945 sehinggalah 2008, lebih dari 2000 ujian nuklear telah dilakukan diseluruh dunia. Di Amerika sahaja telah mencatatkan 1054 ujian nuklear menurut sumber rasmi. Kebanyakan dari ujian malapetaka ini, telah disaksikan oleh ratusan atau ribuan manusia.

Radiasi dan kesan letupan yang kuat akibat dari ujian tersebut telah menyebabkan kematian lebih dari 11,000 rakyat Amerika. Mereka-mereka yang berada digambar dibawah adalah antara manusia yang bertuah kerana dapat menyaksikan letupan bersejarah dan cantik tetapi mereka juga tidak tahu akan kesan jangka masa panjang yang bakal mereka hadapi.. Enjoy!!



Koleksi Foto X-ray Yang Paling RARE

Percaya atau tidak, anda yang tentukan..Tetapi kesemua gambar-gambar dibawah adalah mengerikan walaupun ianya hanyalah hitam putih...Enjoy!!



Juadah Tentera U.S Di Iraq Yang Paling AWESOME

Setelah seharian membunuh 'pengganas', tentera-tentera Amerika sememangnya memerlukan makanan yang lazat supaya pada keesokan harinya dapat membunuh dengan lebih banyak lagi. Jadi gambar2 dibawah ini menunjukkan betapa tentera Amerika ini dimanjakan..




Wednesday, June 8, 2011

Teknik Belajar Bahasa Cina Yang Paling BERKESAN

Damn good!! Kamu mesti baca kuat-kuat kalau nak cepat pandai..



Tuesday, June 7, 2011

Kenderaan Terlebih Muatan Yang Paling DUMBASS

Anda mempunyai barangan yang banyak untuk dipindahkan tetapi tidak mempunyai lori atau kenderaan yang besar untuk menampung barangan itu? Jangan risau, dibawah adalah contoh2 yang perlu anda lakukan!! Ianya  berkesan sekiranya tidak terserempak dengan JPJ atau polis trafik...Enjoy!!