nuffnang ads

Tuesday, April 5, 2011

Ilusi Optikal Yang Paling Genius

Okay, Kalau anda semua melihat pergerakan bola berwarna pink ia tidak akan bertukar warna, tetapi jika anda melihat kepada "+" di tengah itu, bola pink yang bergerak itu akan menjadi warna hijau...






Di bawah ini pula adalah gambar seorang lelaki 'MARAH' di sebelah kiri dan seorang lelaki 'TENANG' disebelah kanan..Dan sekarang, cuba anda bangun, dan berundur 12 kaki kebelakang sambil melihat gambar tersebut..Nah, sekarang apa yang anda lihat??





Cuba anda semua melihat gambar dibawah, kemudian anda sebut kuat-kuat warna pada setiap perkataan...Ingat, WARNA dan bukannya perkataan..Otak anda pasti akan sakit...hehe







Dan gambar yang terakhir ni ada Instructions kat dia punya gambar..Korang tengok lah sendiri...





p.s: SELAMAT SENGGAMA MINDA!!


Sumber: 123OpticallIllusion

5 comments:

Tun said...

cmne diorg buat optical illusion eh

cayrol said...

aku suruh anak aku cakap kuat2 warna kat atas... and semuanya lulus 100%... sbb anak aku tak pandai baca... hahahahaha

cik blogger said...

hebat! inilah sains! ;)

si para para said...

satu lagi ada.yang perkataan ALLAH tu.. tengok gambar..pastu tengok kat dinding.perkataan tu ada.err pernah tengok kan..

Anikimaro said...

@si para2: ye aku ade tengok, tp da lupe katne, boleh bagi sumber?