nuffnang ads

Thursday, March 31, 2011

The True Case Of 'Benjamin Button'


Pernahkah anda semua menonton filem 'The Curious Case of Benjamin Button'? Filem itu mengisahkan tentang seorang bayi yang bernama 'Benjamin Button' lahir pada umur '80 TAHUN' nya dan umurnya semakin menurun sehinggalah beliau kemudiannya menjadi bayi semula dan seterusnya mati. Its strange isn't?  

Tetapi, itu hanyalah sebuah filem. Tidak seperti kes 'sebenar' yang di alami oleh LEON BOTHA, yang mana hampir serupa dengan filem itu. cuma yang membezakannya ialah beliau tidak menjadi semakin muda, tetapi menjadi semakin tua. Beliau telah mengidap satu penyakit yang dinamakan PROGERIA - ianya suatu penyakit yang jarang berlaku dan ianya menyebabkan seseorang itu mengalami penuaan dalam umur yang masih muda..

Penyakit ini disebabkan mutasi yang berlaku didalam gen dan mempengaruhi keseluran organisma didalam badan sehingga berlakunya proses penuaan dalam jangka masa yang sangat cepat. Kebiasaannya, pengidap PROGERIA ini dapat hidup sehingga 13 tahun dan ada sesetengah kes seseorang dapat bertahan sehingga umur 40 tahun.

Penyakit ini amat jarang berlaku. Peluang untuk menghidap penyakit ini adalah seorang daripada 8 juta manusia.. But Leon Botha is the lucky one..Dibawah adalah gambar beliau ketika berumur 24 tahun, INGAT, 24 TAHUN!!










Sumber: Amazing Facts

4 comments:

Ifti Larina said...

kesiannya..

pernah tgk movie tu! menanges ohh tengok ending dia. uhukk!

si para para said...

kesiankan..
hmm muda lagi..tapi..nak buat macam mana..

err tak pernah tengok cerita tu.. cerita spongbob dengan doreamon pernah la.hehe

ghost writer said...

citer the curious case of benjamin button tuh satu citer yang sangat baik dan melangkaui pemikiran logik manusia normal..its a paranormal.

tapi Leon Botha beruntung masih boleh jadi seorang model yang mendapat perhatian dunia...sekurang-kurangnya kekurangan yang ada padanya itu dijadikan sebagai satu kelebihan untuk dikenali oleh manusia lain.

Farhana Jafri said...

kjadian yg xboleh dterima oleh logik akal.. sumeny kuasa Allah.. cite sal Bnjamin Button tu xtgk lagi pon.. nk tgk tpi xprnh ade can.. tanx fr da info! ^^

jemput singgah sini ANASAURUS :)