nuffnang ads

Monday, December 26, 2011

Roller Suit Yang Paling AWESOME!!

Keep rollin' rollin' rollin' rollin' - Limp Bizkit

Kalau dulu time kita kecik-kecik, kite tengok budak-budak main rollerblade je. Itu pn pakai kat kaki je. Tapi sekarang ROLLER SUIT...satu badan pakai tau!! Hebat tak hebatnya lah orang zaman sekarang....So, keep on rolling baby!!!


Jean-Yves Blondeau A.K.A. ROLLERMAN adalah seorang designer yang berasal dari Perancis telah mencipta sebuat suit yang mempuyai 31 roda. Ya, inilah dia pencipta Roller Suit (juga dikenali sebagai Wheel Suit atau Buggy Rollin). Roda-roda pada suit ini diletakkan pada sendi-sendi utama, torso dan belakang badan. Jadi anda boleh anda boleh bergerak dalam pelbagai posisi pada kelajuan sehingga 70 mph (116 km/h) semasa menuruni bukit. Ia juga boleh digunakan diatas apa jua permukaan. 


Pada awalnya, dia mencipta suit ini sebagai projek graduasinya di industrial design school École nationale supérieure des arts appliqués et des métiers d'art atau lebih dikenali sebagai The Olivier de Serres yang terletak di Paris.

Dua daripada suitnya boleh di lihat dalam sebuah filem lakonan Jim Carrey, Yes Man (2008) iaitu di saat kredit filem tersebut. Dia juga membuat kemunculan di sebuah iklan untuk Megapass, iaitu sebuah syarikat telekomunikasi di Korea Selatan. Selain itu, dia juga menyertai dalam Stan Lee's Superhuman TV program

Click the play button to watch the awesomeness of three minutes of insanity.
"The madness would not do what you like doing, to forget what we are made, not daring to dare. Crazy? The world is crazy about keeping using petrol this must finish."Jean-Yves Blondeau A.K.A. ROLLERMAN


Sumber: weirdthings

No comments: