nuffnang ads

Wednesday, April 6, 2011

Jenama Tiruan Yang Paling FAIL

Aduh, aduh...sesetengah manusia ni sememangnya agak kreatif..tetapi sesetengah daripada mereka juga telah menyalurkan ke'kreatif'an di tempat yang salah..contohnya seperti meniru sesebuah jenama untuk diletak dibarangan mereka. kadang-kadang ianya agak serupa dengan jenama asal dari segi bentuk tetapi hanya nama sahaja diubah. For me, kalau dah pandai sangat, boleh buat barangan yang berkualiti hampir sama dengan jenama original, kenapa tidak ketengahkan idea sendiri? ini tidak, menciplak?

Dibawah adalah himpunan koleksi  barangan-barangan jenama tiruan yang diambil dari seluruh dunia. Enjoy!!




















































p.s: Your wife is so fake. If you look behind her neck, I bet it says "Made In China"

Sumber: barnorama

4 comments:

asyrafNAKjadiLEBIHbaik said...

there musr be reasons
maybe like:

1. tumpang populariti..so senang dapat market, dan jimat cost promosi

2. mengaburi mata - sometime people tak perasan akan jenama tu

3. Cost CP or patent mahal. so boleh cut cost lagi.

4. Common sense. Org for sure tahu itu barang ciplak/tiruan/quality down, but still org beli coz murah kan.

well, this is so-called China-market...

Fail?what if the product still get sale(china market for example) and peniaga2 still get profit, that not so-called fail isn't?

aCap

Anikimaro said...

@asyraf: i called that failed because they don't use their 'creative' brain to make their own brand..its like u wannabe someone else instead of yourself...

si para para said...

haha hebat betul aktiviti ciplak menciplak ni...

Nurul Afifah said...

diorang tak perasan diorng ad potensi utk stand sendiri..sayang...biasalah susah2 duulu..

btw..love dis..

Your wife is so fake. If you look behind her neck, I bet it says "Made In China"

lawak tol.!